The Lovely Bones

Da den 14 årige Susie bliver myrdet af sin nabo, ender hun i grænsen mellem jorden og himlen; ”The in between”. Fra dette sted oplever hun på nærmeste hold, sin families kamp for at opretholde håbet om at finde hende i live og holde sammen på den lille rest af familiære bånd der er tilbage, i kølvandet efter en tragedie. Jo flere måneder der går, desto mere tryg føler Susies morder sig, lige indtil den dag hvor Susies familie begynder, at blive mistænksomme på den mærkelige mand fra kvarteret. Jo mere tryg morderen føler sig, desto mere tom og ensom føler han sig og han indser, at han må finde sig et nyt offer for, at få udfyldt tomheden med et øjebliks forløsning. Han har dog ikke taget højde for faderens kærlighed til sit barn og hvordan kærligheden driver ham frem i håbet om, at finde ud af hvad der skete med hans datter, så familien – og Susie – kan komme videre til henholdsvis virkeligheden og himlen.

Filmen er fra 2009 og er instrueret af Peter Jackson, kendt fra megasucceserne Lord of the Rings og kultfilmene Bad Taste (1987), Meet the Feebles (1989) og kult zombie splatteren Braindead (1992). Den 14 årige Susie spilles af Saoirse Ronan, der senere fik titelrollen i den anmelderroste Hanna fra 2011. I rollen som den pædofile morder, ser vi Stanley Tucci, der i en uhyggeligt velspillet rolle får det til, at løbe koldt ned af ryggen på én. Stanley Tucci fik da også en ganske velfortjent Oscar-nominering for sin rolle som den sleske George Harvey. Susies forældre spilles af henholdsvis Mark Wahlberg og Rachel Weisz, hvor kemien desværre ikke altid hverken er lige synlig eller eksisterende, hvilket desværre lægger en dæmper på deres fælles kamp om, at finde frem til sandheden. I en mindre birolle ser vi desuden Susan Sarandon som Susies alkoholiserede og storrygende bedstemor, der tydeligvis skal være et forsøg på, at være filmens komiske indslag. Dette falder dog fuldstændig til jorden. I en ulidelig lang scene følger vi hende gøre alle de daglige pligter, med en cigaret i den ene hånd og et glas spiritus i den anden. Scenen underbygges samtidig af en kvalmende sød underlægningsmusik, man typisk ser i falden-på-halen komedier eller lignende. Scenen står i fuld kontrast med resten af filmen og det virker underligt malplaceret, som om Peter Jackson i et øjebliks hjerneafkobling stod og tænkte ”det her skal vist krydres lidt”. Bad choice, Mr. Jackson. Bad taste! Man bliver fuldstændig revet ud af filmen og kan ikke andet end undre sig over hvorfor scenen overhovedet skulle med i filmen, da den smadrer det i forvejen tvivlsomme pace.

Jeg så filmen på blu-ray i hjemmebiografen og var ikke altid lige imponeret over billedet. Størstedelen af tiden var der dog intet at sætte en finger på og de mange drømmesekvenser var også rigtig flotte. Lydsporet er et DTS-HD og var ganske udmærket. Alt i alt er udgivelsen et godt stykke over middel på det tekniske plan. Kvaliteten af selve filmen er dog kun omkring middel.

3/6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: