Y: The Last Man

For et par uger siden færdiggjorde jeg tegneserien ”Y: The Last Man” som er skrevet af Brian K. Vaughan og tegnet af Pia Guerra. Serien blev første gang udgivet i starten af 2003 fra forlaget Vertigo og blev ganske hurtigt en succes. Dette skyldtes i høj grad seriens hovedperson Yorick Brown. Den unge New Yorker står pludselig helt alene tilbage som eneste mand på jorden, da et eller andet ukendt, i serien omtalt som ”The Plague” eller ”Gendercide”, pludselig udrydder alle skabninger med et Y-kromosom på jorden. Altså samtlige han skabninger. Udover Yorick, så overlever også hans abe Ambersand af ukendte årsager. Med hans kæreste på rundrejse i Australien, beslutter Yorick sig for at finde en måde at mødes med hende. Sammen med aben Ambersand begiver han sig derefter på en tur tværs i gennem USA med Washington DC som mål, da hans mor her arbejder som kongreskvinde og håbet om, at regeringen dermed vil hjælpe ham videre mod Australien. På sin vej tværs gennem USA møder han dog mange forskellige kvinder og som eneste mand på jorden, er det ikke en helt ufarlig rejse. Kort tid efter afrejsen fra New York møder han den hemmelige agent 355 og genetik og kloningseksperten Allison Mann, som han følges med til Washington DC.

Jeg stødte første gang på ”Y: The Last Man” via Vertigos hjemmeside, hvor man gratis kunne læse første hæfte af serien og jeg var solgt lige fra starten af. Jeg anskaffede mig derfor ”Deluxe Book” collected editions hardcover-udgivelserne som er på fem bøger og som samler alle seriens trade paperbacks. Bøgerne er i super kvalitet og papirkvalitet og farver er helt i top. Hver bog afsluttes desuden med enten diverse grovskitser fra serien eller en drejebog fra et af hæfterne. ”Ekstramaterialet” er dog ikke altid lige interessant og kun skitserne er fra tid til anden seværdige, at bruge lidt tid på. Der er dog milevidt fra eksempelvis en gennemsnitlig ABSOLUTE edition eller en standard Batman-udgivelse fra DC Comics og så disse ”Deluxe Book”-editions fra Vertigo, hvilket er lidt ærgerligt, for ”Y: The Last Man” har så ufatteligt mange gode elementer i sig, så materialet er der nok af.

Serien er hele vejen i gennem humoristisk og har nogle veldrejede spændingskurver, der hele tiden har læserens fulde opmærksomhed. Historien kan til tider godt virke lidt teknisk udadtil med alt genetikken og de forskellige mulige årsager til ”gendercide”, men historien går aldrig helt i dybden med de genetiske og kloningsrelaterede problematikker, så ikke-tekniske kan til hver en tid følge med. Bortset fra en, efter min personlige mening, lidt tynd og utilfredsstillende slutning, så var hele serien en stor fornøjelse at læse, hvilket gør at den alligevel får min varmeste anbefaling.

Tegneserien har længe været under opsejling, bl.a. med forlydender de seneste tre år om D.J. Caruso som instruktør og Shia LaBeouf i hovedrollen som Yorick Brown, men de nyeste rygter fortæller dog om en helt anden mulighed, nemlig ”The Incredible Hulk” og ”Clash of the Titans” instruktøren Louis Leterrier. En udvikling, hvor jeg umiddelbart ingen kommentarer har. Tegneserien har af den årsag dog ikke undgået en lille tur i Hollywoods spotlys, bl.a. læser LOST karakteren Hurley i en trade paperback fra serien.

Men det ændrer ikke på, at vi hurtigst muligt ønsker en filmatisering af denne fantastiske tegneserie! SÆT I GANG!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: