End of watch

Macho politibetjente der med en iskold attitude rydder op i Los Angeles’ slumkvarterer. Lyder det som noget du har set før, så kan der måske være noget om det. Og så alligevel ikke, for End of watch er alligevel langt mere end det. De to betjente, Zavala og Taylor, henholdsvis spillet af Michael Peña og Jake Gyllenhaal, er hinandens bedste venner og er begge under overfladen begge to nogle ret følsomme fyre. De er gode til deres arbejde og er begge eksempler på at være helte, selvom de dog ganske beskedent ikke selv synes dette. En dag krydses deres veje med et narkokartel, da de tilfældigt falder også et større parti narkotika. Kartellet bryder sig dog ikke om de to yngre fremadstormende betjente og indleder et hævntogt.

Filmen er en anelse atypisk, da den som sådan ikke har noget plot. I hvert fald ikke hele første halvdel af filmen. Filmens omdrejningspunkt er i stedet venskabet og sammenholdet i mellem de to hovedpersoner, hvilket fungerer fortrinligt. Dette skyldes til dels at kemien mellem de to er elektrisk og både Gyllenhaal og Peña spiller deres roller fuldstændig sublimt. Filmen tager sig god tid til at give tilskueren en beskrivelse af de to hovedpersoner og deres interne relation til hinanden og hinandens familier. Selvom der går over en hel time før historiens egentlige plot begynder at vise sig, så keder man sig ikke ét sekund undervejs og rykker længere og længere ud på kanten af sædet. Det er ved at være et stykke tid siden at jeg sidst har set en film med Jake Gyllenhaal, men End of watch beviser endnu engang hvorfor han er en af mine favoritskuespillere. Hans repertoire er ganske enkelt sindsygt imponerende.

Filmen er optaget i dokumentarisk stil med et håndholdt kamera, som det er set mange gange tidligere. Der er dog ikke tale om et standard “shakycam”, hvortil den håndholdte stil typisk anvendes, men derimod er kameraføringen lavet som “ægte” dokumentarisme under påskud af, at hovedpersonerne er ved at lave et videoprojekt og dermed har kamera med sig overalt. Vi er derfor med på forreste række i både skuddueller, de private samtaler med deres kærester og deres stille patruljeringer på gaden. Vi kommer derfor i gennem hele spektret i både de følelsesladede øjeblikke og de intense skudkampe. Kameraføringen er på ingen måde noget der generer mig, nærmest tværtimod. For selvom det er set før, så fandt jeg det alligevel ganske forfriskende som anvendt i denne film.

Filmen er tilgængelig på Netflix US og kan så absolut anbefales til alle fans af genren eller blot en af de to hovedpersoner. Action-thriller fra 2012, af højeste kaliber.

5/6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: