The Grey

Liam Neeson spiller i The Gray jægeren John Ottway, der arbejder på et olieraffinaderi i Alaska, hvor han sørger for at holde ulvene på sikker afstand med sin riffel. Gennem flashbacks får vi stykvise informationer om hans savn til en kvinde han har mistet. Savnet har langsomt drevet ham mod afgrundens dyb og Ottway er stærkt selvmordstruet, da han ikke føler han har noget at leve for længere. Under en fællestur med kollegaerne på olieraffinaderiet styrter flyet imidlertid ned og kun syv personer overlever. Glæden over at have overlevet varer dog ganske kort, da det pludselig går op for dem, at de efter alt at dømme er landet lige midt i ulvenes territorium. Ulvene går til angreb med den gigantiske førerulv, alfahannen i spidsen og kampen kan nu begynde. ”Man versus nature”, mand mod natur. Alfahan mod alfahan.

Historien er tynd og ganske forudsigelig hele vejen i gennem, da det er set omtrent tusind gange tidligere. Ulvene er på størrelse med mellemstore ponyer, hvilket selvfølgelig giver de overlevende borebisser kamp til stregen og truer deres overlevelse på det groveste. Ulvene er desuden lavet af en blanding af CGI, dukker og rigtige ulve, men ulvene virker oftest bare overdrevne og urealistiske, hvilket skæmmer en del. Især har Alfahannen i ulveflokken en ganske imponerende størrelse der ikke er set siden den mægtige Monsterulv, canis dirus, levede for omkring 20.000 år siden. Alfahannen i menneskegruppen, Ottway, leder med viden og kløgt de resterende overlevende fra flyvraget hen mod hvad der antages, at være det sikreste sted, nemlig skoven. For er der et terræn som ulve absolut ikke kan jage i, så er det selvfølgelig en tætpakket skov med ekstremt dårligt udsyn og tonsvis af gemmesteder. Eller.. Nej, vent nu lige lidt..? Filmen forsøger også at gribe ud efter tematiske klichéer undervejs, såsom den ikke-troende der pludseligt skriger af sine lungers kraft mod himlen i ren afmagt over, at hjælpen fra oven udebliver i krisens absolutte højdepunkt. Dette er desværre bare én af flere ting der bare ikke rigtigt fungerer i denne film, hvilket er ærgerligt da der ellers ligger er et glimrende potentiale gemt i filmens muligheder.

Filmen hedder The Grey, men jeg har nu lidt svært ved at afgøre om det er en hentydning til de grå nordamerikanske ulve, Liam Neesons grå år på sine gamle dage eller om filmen ganske enkelt dingler i et askegråt område. Den bliver nemlig aldrig rigtig spændende og ender blot ud med at være en noget tam og forglemmelig omgang.

2/6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: