Netflix – Sådan skifter du region

Er du træt og tvær over udvalget på din danske Netflixkonto? Så læs straks videre og se hvordan DU får adgang til alt hvad Netflix kan tilbyde.
 

Som du jo nok ved, så er Danmark et ganske lille land. Faktisk er landet så småt, at selv udvalget hos streamingtjenester kan måles herpå. Netflix er ingen undtagelse. På overfladen kan det virke som om at forskellene er små og ubetydelige, men går man bare lidt i dybden, så opdager man hurtigt at der på f.eks. den amerikanske og canadiske Netflix faktisk ligger hele komplette serier, i modsætning til på den danske der typisk ligger inde med et eller to sæsoner. En lille teaser? En smagsprøve? Ikke bare mængden af afsnit og sæsoner gør udslaget. Men de nyeste film har meget svært ved at lande på den danske Netflix i modsætning til de andre hvor udvalget pludselig bliver en kende mere spændende. Skal vi virkelig finde os i at blive snydt for nyere film og serier bare fordi vores internetadresse slutter med .dk? Jeg siger ”fandenheller”, så nu vil jeg fortælle dig hvordan du kan få hele Netflix’ udvalg hjem i DIN stue på en nem og lovlig måde og dét endda til ganske billige penge.

Før jeg går i gang med beskrivelsen og udskæringen i pap, så vil jeg (meget) kort (og super overfladisk) forklare det grundlæggende bag muligheden for at det overhovedet kan lade sig gøre. For at kunne anvende Netflix fra de øvrige regioner er man nødt til at befinde sig i netop den region man ønsker at anvende. Eksempel, vil du se en film på den amerikanske Netflix, så skal din computer befinde sig fysisk i USA når du tilgår internettet. I hvert fald i teorien, for som med så meget andet, så kan dette omgås ganske nemt. Det canadiske firma Unblock-US har nemlig udarbejdet en ganske smart måde at omgå dette på. Ved at oprette en konto på deres hjemmeside får du muligheden for at ændre DNS-oplysninger i din egen router hjemme hos dig selv, så når du går på nettet hjemmefra, så vil din computer tro, at du rent faktisk sidder på en amerikansk adresse. Og det stopper ikke her – på deres hjemmeside kan du, når alt er korrekt sat op, med ét klik skifte region til f.eks. Canada, hvilket vil give dig muligheden for at tilgå den canadiske Netflix ved blot at opdatere ens internetbrowser. Hvis du synes det lyder nemt og simpelt, så har du fuldstændig ret. Det tog mig sammenlagt ti minutter fra udgangspunktet fra at være på et ”dansk” netværk til at den første film var i gang på den amerikanske Netflix. Det smarte ved Unblock-US er desuden, at det virker på alle dine enheder. Så uanset om du ser Netflix via din computer, din Playstation 3, din Wii eller dit Apple TV, så virker det. Som udgangspunkt, så er Unblock-US servicen jo fuldstændig ligeglad med hvad du rent faktisk ser signalet (streamet) på, da det er din adresse der er den afgørende faktor.

Unblock-US

For at komme i gang, så skal man have en Netflixkonto og en konto hos Unblock-US. Ønsker man en amerikansk Netflixkonto kræves der et amerikansk postnummer og et gyldigt kreditkort, f.eks. et standard VISA-kort. (Der skal her anvendes et brugbart US postnummer, f.eks. 12107, der er postnummeret i Knox, New York). Jeg har selv et amerikansk Netflix abonnement, da prisen her er lavere end den danske pendant. Prisen for et amerikansk Netflix abonnement er $7.99 per måned, hvilket til nuværende kurs er cirka 45 kroner. Et abonnement hos Unblock-US koster $4.99 per måned, hvilket til nuværende kurs er cirka 28 kroner. Sammenlagt, så giver man altså 73 kroner for det bedst mulige udvalg, i modsætning til det stærkt amputerede danske udvalg til 79 kroner per måned. Og her er det selvfølgelig vigtigt at huske på, at mulighederne med Unblock-US ikke stopper her. Netflix er nemlig kun én ud af MANGE mulige streaming- og serieservices der ikke er tilgængelige i lille Danmark, men som pludselig åbnes op vha. Unblock-US. iTunes US, Hulu, HBO etc. Mulighederne er næsten uendelige.

Når man opretter sig som bruger hos Unblock-US, så har man muligheden for at prøve deres service gratis i én uge for at se om det overhovedet er noget for en – og om det er noget man overhovedet kan finde ud af. Her kan man så alternativt nøjes med at anvende sin oprindelige danske Netflixkonto og så blot anvende regionsskiftet inde på Unblock-US’ hjemmeside. Når man har oprettet sig som bruger, så får man muligheden for at vælge hvilket udstyr man ønsker at anvende servicen på. Inde på deres hjemmeside er der meget fine og detaljerede beskrivelser til hvordan man opsætter routerindstillingerne til lige netop ens router, så det vil jeg undlade at kopiere fra deres hjemmeside. I alle tilfælde skal man dog have adgang til ens router, da man skal ændre sine DNS-oplysninger, så adgang hertil er nødvendig. Skulle dette punkt volde nogle problemer, så skriv en kommentar nederst på siden og beskriv hvilken router du anvender og hvordan du ønsker at se Netflix (PC, Macbook, PS3, Wii, Smart-TV etc.), så vil jeg selvfølgelig guide dig i gennem din opsætning. 

Skærmbillede 2013-08-05 kl. 19.22.23

Når du har ændret DNS-oplysningerne i din router (det tager cirka 20-30 sekunder), så tjekker Unblock-US hjemmesiden op på om dine oplysninger er korrekt. De tjekker simpelthen din VPN og om opsætningen er korrekt. Bliver punkt to grønt er du klar til at vælge hvilken region du ønsker at anvende. Her kan du så vælge Canada, trykke på ”Update” og vente til hjemmesiden har opdateret dine nye indstillinger. Med ét klik skifter dine indstillinger hermed sine oplysninger til at tro, at du sidder på en server i Canada på en canadisk adresse. Dét da ret smart, hva’?Skærmbillede 2013-08-05 kl. 19.22.57

Herefter kan du åbne din internetbrowser, åbne Netflix hjemmesiden i adressefeltet og straks popper den canadiske Netflix op. Det er ikke engang nødvendigt at logge ind og ud af din konto, Netflix tror i stedet bare at du er på ferie og fortæller dig herefter at dit film- og TV-serie udvalg kan være ændret i forhold til hvad du er vant til. No shit Sherlock!  Det var nu også meningen.. 🙂

Nu er det så bare at springe ud i det. God fornøjelse med det.

Disclaimer: Dette er ikke en guide i ordets forstand, men skal nærmere ses som en oplysning om mulighederne med tjenesten fra Unblock-US. Der kan findes guider til alle gængse routere og enheder inde på Unblock-US’ hjemmeside, men jeg vil efter bedste evne selvfølgelig forsøge at hjælpe ved kontakt. Jeg skriver på egne vegne og er på ingen måde associeret eller sponsoreret af Unblock-US. Jeg er blot fan af deres geniale tjeneste. Mvh. Tonny Jensen. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: